HÍRLEVÉL

Íratkozz fel hírlevelünkre!

Kérdezz bátran!

EMAIL: info(kukac)irobi.hu
INFOLINE: (+36) 20-599-9207

Rólunk

Rólunk


Az IRobot Története
 
A TÖRTÉNET A MIT-ON (MASSACHUSETTS INSTITUTE OF TECHNOLOGY) KEZDŐDÖTT, AHOL KÉT ÚR ÉS EGY HÖLGY ÚGY DÖNTÖTTEK, HOGY AZ ROBOTIKAI KUTATÁSI ISMERETEIKET A GYAKORLATBAN IS SZERETNÉK KAMATOZTATNI. ÍGY TÖRTÉNT, HOGY A ROBOTIKA HÁROM ÚTTÖRŐJE ELKEZDETT DOLGOZNI AZ ELSŐ VALÓSÁGOS, BÁR KEZDETBEN MEGLEHETŐSEN ABSZTRAKT PROJEKTEKEN. A MÉRNÖK-TRIÓ ELSŐKÉNT AZ ŰRKUTATÁSBAN HASZNÁLHATÓ ROBOT MEGALKOTÁSÁBA KEZDETT BELE.

 
A laboratóriumból egyenesen a világűrbe.
Miután Colin Angle, Rodney Brooks a Helen Greiner személyesen találkozhattak a NASA tapasztalt mérnökeivel, majd megnyerték az amerikai ügynökség, a DARPA pályázatát elkezdtek felgyorsulni az események és a kis cég növekedésnek indult. A csapat tagjainak száma 4-ről 10-re, az követően 20-ra, majd 30-ra nőtt. De ezzel még nem volt vége. 2000-ben az anyavállalat és a Real World Interface társaság egyesítésével megalapították az iRobot céget.
Az igazi változások csak ezután kezdődtek el. Az új évezred küszöbén az ambiciózus robottechnikai újoncoknak kezdett szűk lenni a hadászati és tudományi szektor. Új lehetőségeket láttak a fogyasztói szegmens kiszolgálásában. Míg a Microring soha sem került értékesítésre, a My Real Baby bábut hónapokon keresztül sikeresen árusították. Megtörténtek az első sikeres lépések az amerikai fogyasztói piacon, amely előmozdította ezen a téren is a cég további terveinek megvalósulását.
 

 Az iRobot PackBot életmentő szerepe

Ezek után következett be a 2011 szeptember 11-i tragédia az USA-ban, amely megrázta az egész világot és amelyben az iRobot PackBot jelentős szerepet kapott. Ez a taktikus védelmi célú robot, amely eredetileg az aknák felkutatására és azok ártalmatlanná tevésére lett kifejlesztve, segített New Yorkban a Világkereskedelmi Központ romjainak átkutatásánál, valamint a megsérült Pentagon épületének térségeiben történt kutatásnál. Az iRobot abban az időben szerepet kapott a sajtóban is életmentő tevékenységéért.

A fogyasztói piacon 2002-ben történt meg az áttörés. Ebben az évben mutatta be az iRobot az első porszívó robotot, amely a Roomba nevet kapta. A porszívó robot kifejlesztése 1997-ben kapott megbízást az iRobot szakemberekből álló egyik kutatócsoportja, akik hosszú évek során kitartóan dolgoztak azon, hogy az egyes prototípusokat felhasználva megalkossák a háztartásokban legtökéletesebben használható robot porszívót. Ennek eredményeképpen készült el az iRobot Roomba.

A fejlődés az óta gyors léptekben halad előre. Az évek során a Roomba több fejlesztésen esett át, valamint a design-ja is néhányszor megváltozott. Hatékonysága és önállósága mára verhetetlené vált. A 2013-as év közepéig az egész világon több, mint 10 millió Roomba porszívó robot került eladásra és ez a szám folyamatosan növekszik. Ha a Roomba mellett számba vesszük a Scooba egyedülállóan kifejlesztett felmosó robotot, valamint a Looj kültéri eresztisztító robotot, teljes képet kaphatunk arról, hogy az iRobot a háztartási robotok fejlesztése terén is elkötelezettséggel végzi fejlesztéseit.
 
 
@2015 irobi.hu - Minden jog fenntartva! email: info(kukac)irobi.hu Webáruház Szállitás ÁSZF Kapcsolat Impresszum Designed and created by Adamic